LAATUA LIIKUNTAAN !

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

AJANKOHTAISTA

Kiinnostava Kävely liikuntamuotona -ohjelma Yle Puhe radiokanavalla

Vieraina Tiina Arrankoski ja Jarmo Ahonen, toimittajana Mikko "Peltsi" Peltola. Puhetta kävelystä - myös modernista sauvakävelystä..

Lue lisää...

Suomalainen sauvakävely – Nordic Walking – täyttää 20 vuotta ja sen kunniaksi järjestettiin Kansainvälinen juhlakongressi ja Nordic Walk Finland -juhlatapahtuma 4.-6.8.2017.  

Lue lisää...

Nordic Walking juhlakongressi Espoossa 4.-5. elokuuta: ainutlaatuinen ohjelma, huippuasiantuntijoiden luentoja ja käytännön workshoppeja...

Lue lisää...

Koulutusohjelmaa on täydennetty uusilla eritasoisilla Spiraalistabilaatio koulutuksilla ja Modern Nordic Walking Trainer kursseilla, joita tarjolla myös Italiassa suomeksi.

Lue lisää...

Syksyn 2017 koulutuskalenteria on päivitetty ja täydennetty.

Spiral Stabilization -terapian suosio skolioosin hoidossa kasvaa

SPS-terapian käyttö erityisesti skolioosin hoidossa on vahvassa nousussa Suomessa, koska kliinistä näyttöä terapian tehokkuudesta meilläkin on nyt jo saatu: se on todellakin varteenotettava vaihtoehto leikkaus- ja korsettihoidoille. Myös kiitolliset nuorten skolioosipotilaiden vanhemmat ovat olleet aktiivisia metodin puolestapuhujia.

Noin 20-jäseninen hoitolan ammattilaisten ja heidän skolioosipotilaittensa ryhmä oli syventämässä metodin tietämystään sen oppi-isän Richard Smišekin ja hänen tyttärensä Zuzanan luona Prahassa heinäkuun alussa. Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa, toimi matkan järjestelijänä ja vetäjänä.

Suomalaisryhmä koostui skolioosipotilaista, heidän vanhemmistaan tai lähisukulaisistaan ja kunkin potilaan hoidosta vastaavasta terapeutista, joilla oli jo SPS-metodin peruskoulutus. Neljä päivää kestänyt koulutus ja terapiaharjoitteet keskittyivät niin skolioosin täsmähoitoon yleensä, kuin kunkin potilaan henkilökohtaisten ongelmien ratkaisemiseen SPS-metodin avulla.

Teoriaosuuden yhteydessä Richard Smišek toi esille vakuuttavaa dokumentaatiota siitä, millaisia tuloksia vuosien mittaan hänen kehittämänsä terapian avulla on saavutettu skolioosin hoidossa. Suomalaisryhmä tuli entistä enemmän vaḱuuttuneeksi siitä, että SPS-metodi on monessa tapauksessa todella suositeltava vaihtoehto leikkaus- ja korsettihoidoille.