LAATUA LIIKUNTAAN !

LAATUA LIIKUNTAAN !

(placeholder)

AJANKOHTAISTA

Spiraalistabilaatio -harjoitteita Gardajärvellä by Tiina Arrankoski & Lucia Bacci: video

Spiraalistabilaatio- ja Modern Nordic Walking -koulutuskalenteria on jälleen päivitetty ja täydennetty kevään, kesän ja syksyn osalta. Lisää päivityksiä tulossa taas lähiaikoina.

Lue lisää...

Koulutuskalenteria on taas päivitetty ja täydennetty

Spiraalistabilaatio -tuotteiden nettimyymälämme on uudistunut ja laajentunut. Uutustuotteena mm. oviankkuri - tutustu!

(placeholder)

Videotervehdys Modern Nordic Walking Academioilta eri maissa: "Greetings to the community of Modern Nordic Walking!"

(placeholder)

Modern Nordic Walking -konseptissa sovelletaan uusimpia tutkimustuloksia ja tietoutta ihmisen myofaskiaalisen järjestelmän toiminnasta sekä spiraali- ja vertikaalilihasketjujen merkityksestä liikkeen aikana. (Kuva: Tuomo Kettunen / Askel International Oy)

Modern Nordic Walking (MNW) on moderni, uudistettu versio perinteisestä suomalaisesta sauvakävelystä.  

Sauvakävely, suomalainen sauvakävely, moderni sauvakävely – mitä nämä ovat? Vastauksen antaa 7.1.2019 julkaistu kansainvälisen tieteellisen Nordic Walking -järjestön ICNW ry:n Julkilausuma: "Sauvakävely (pole walking) – suomalainen sauvakävely (Nordic Walking) – moderni suomalainen sauvakävely (Modern Nordic Walking): määritelmät, lyhyt syntyhistoria ja kehitys". Lue se tästä.

Tavoitteena liikuntamuodon opetuksessa on laadukas, hyväryhtinen – halutessa myös tehokas – kehon niveliä säästävä luonnollinen, monipuolinen liikunta sauvojen kanssa. Toisena tärkeänä tavoitteena on liikkumisen laadun, ryhdin ja kehonhallinnan paraneminen myös jokapäiväisessä liikkumisessa ilman sauvoja – tämä siirtovaikutus on usein välitön, kun Modern Nordic Walking -konseptin mukaiset perustaidot on opittu.

Modern Nordic Walking Trainer -koulutus on liikunta- ja/tai terveydenhoitoalan ammattilaisille suunnattu kansainvälinen koulutus, joka perehdyttää liikuntamuodon kolmen peruspilarin: ryhdin/kehonhallinnan, kävelytekniikan ja sauvankäyttötekniikan yhteensovittamiseen. Modern Nordic Walking -konseptissa ja sen mukaisissa koulutuksissa sovelletaan myös uusimpia tutkimustuloksia ja tietoutta ihmisen myofaskiaalisen järjestelmän toiminnasta sekä spiraali- ja vertikaalilihasketjujen merkityksestä liikkeen aikana.

Ko. koulutuksen tuntimäärä kartuttaa Spiral Stabilization / Spiraalistabilaatio -metodin koulutuspisteitä ja -tuntimääriä vähintään SPS-ohjaajatason saavuttaneille samalla tavoin kuin muut viralliset metodin koulutukset.

Katso seuraavat MNW Trainer -koulutukset Koulutuskalenterista.

Modern Nordic Walking Trainer -koulutus kuuluu ICNW ry:n kansainväliseen koulutusohjelmaan - ks. sen tarkempi esittely tästä. Muita koulutustasoja ovat MNW Master Trainer, MNW Coach ja MNW International Coach -koulutukset.

Kirja "Moderni Nordic Walking - liikkeessä läpi elämän". Tekijät Tiina Arrankoski ja Tuomo Kettunen. Kirjan 160 sivua ja yli 250 valokuvaa esittelevät monipuolisesti, yksityiskohtaisesti ja innostavasti uudistetun ja päivitetyn sauvakävelyn: modernin sauvakävelyn. Sen periaatteet, ominaisuudet ja vaikutukset, tekniikka-analyysin, eri harrastustavat ja -mahdollisuudet eri ikäkausina - ja paljon, paljon muuta! Osta se nyt Askel verkkokaupasta erikoishintaan!