Askel Education.

MELT Method

MELT Method on helposti omaksuttava, päivittäinen itsehoitomenetelmä, jonka avulla kaikki iästä tai aktiivisuustasosta riippumatta voivat parantaa ja ylläpitää tehokkaasti omaa hyvinvointiaan ja viettää aktiivisempaa, terveempää ja kivuttomampaa elämää.

MELT -metodin neurofaskiaaliseen tieteeseen perustuvat tekniikat, joita kutsutaan myös Hands-Off -tekniikoiksi (Hands-Off Bodywork®), lisäävät liikkuvuutta, vakautta ja suorituskykyä ja niiden on kliinisesti todistettu vähentävän kroonista kipua ja elvyttävän yleistä hyvinvointia.

Metodin kehittäjä on Sue Hitzmann (USA), MS, CST, NMT, neurofaskiaaliseen manuaaliterapiaan erikoistunut liikuntafysiologi ja Fascia Research Societyn perustajajäsen. Hän on arvostettu alan johtajahahmo ja kansainvälisesti tunnettu kouluttaja fitness- ja terapia-aloilla. Oheisella videolla metodin esittely hänen itsensä kertomana.

MELT PALAUTTAA FASKIAN KEHOA TUKEVAT JA SUOJELEVAT OMINAISUUDET

Kroonisista kivuista kärsivät liian usein sekä kilpaurheilijat että istumatyötä tekevät, niin aktiiviliikkujat kuin sohvan nurkassa viihtyvät – ja myös ne jotka tekevät kaikkensa elintapojensa parantamiseksi. Mikä on se kroonista kipua, liian varhaista ikääntymistä ja toimintakyvyn heikkenemistä estävä tekijä, jota emme tarpeeksi ota huomioon?

Faskian elastisten ominaisuuksien ja nestepitoisuuden säilyttäminen!

Faskia on kolmiulotteinen biologinen kudos, joka ympäröi, yhdistää ja lävistää kaikki elimet, lihakset, luut ja hermosäikeet sekä antaa kaikille elimistön järjestelmille rakenteellisen tuen. Mikä sitten aiheuttaa faskian nestepitoisuuden heikkenemisen ja aiheuttaa selkä- ja nivelkipuja, liiallisia jännitteitä, päänsärkyä ja epätasapainoa kehon eri järjestelmien toimintaan?

Vastaus on: toistuvat, jokapäiväiset toimet, yksipuolinen liikkuminen – ja toisaalta myös liikkumattomuus – johtavat faskian nestepitoisuuden heikkenemiseen. MELT -metodissa tätä kutsutaan jumittuneeksi stressiksi (Stuck Stress).

Käyttämällä säännöllisesti MELTin itsehoitotekniikoita edistät kehon sisäistä nesteiden virtausta ja estät jumittuneen stressin muodostumista krooniseksi. Tarkasti kohdennetut tekniikat palauttavat faskiajärjestelmän kyvyn säädellä ja stabiloida erityisesti nivelten, lihasten ja hermoston saumatonta yhteistyötä. Opit myös tunnistamaan usein käyttämäsi toimintamallit, jotka aiheuttavat liiallista painetta tai jännitteitä kehon eri osiin ja horjuttavat sen eri järjestelmien välistä tasapainoa. Kehossa tapahtuvien muutosten tunnistaminen ja niihin ennakoivasti reagoiminen on taito, jonka voi oppia ja jota kannattaa kehittää, mikäli tavoitteenasi on viettää kivutonta ja aktiivista elämää. Tunnistaminen on ensimmäinen askel kohti muutosta!

Faskian merkitys on todennäköisesti paljon suurempi kuin arvelit. Epäilemättä siitä kannattaisi pitää huolta!

MELT -OHJELMA

Reconnect (Uudelleenyhdistä) – Rebalance (Uudelleentasapainota) – Rehydrate (Uudelleennesteytä) – Release (Uudelleenvapauta) on MELT -metodin askel askeleelta, loogisesti etenevä ohjelmakokonaisuus, jonka avulla edistää kokonaisvaltaisesti kehon palautumista tasapainoon. Tämä “4R” -protokolla on MELTin ydin, jonka avulla voit tukea kehosi liikkuvuutta, vakautta ja tasapainoa ja viettää aktiivista ja tervettä elämää.

Pehmeiden rullien ja pallojen avulla tehtävissä MELT Method -tekniikoissa yhdistyvät elementit, jotka edistävät kehon luonnollista paranemista. Terapeutin manuaalista käsittelyä simuloivat tekniikat kohdistuvat sidekudoksen eli faskian kehoa tukevien ja suojelevien ominaisuuksien palauttamiseen.

MELT -harjoitteissa käytetään erityisesti metodiin kehitettyjä pehmeitä rullia ja erikokoisia palloja.

MELT -metodin tavoitteina ovat:

• rauhoittaa mieli ja helpottaa kiputiloja

• parantaa sydämen sykevaihtelua (HRV)

• nesteyttää faskia

• palauttaa nivelten stabiliteetti

• parantaa sensorimotorista kontrollia

Mitä MELT Method EI ole: se ei korvaa muiden liikuntamuotojen tai metodien (pilates, jooga, spiraalistabilaatio tms.) harjoituksia, se ei ole perinteistä venyttelyä tai lihasten ja faskian rullailua (vaikka pehmeitä rullia käytetäänkin). Se on tekniikka, jonka ansiosta omaksut taidon hoitaa itseäsi taitavan manuaaliterapeutin tavoin (Hands-Off Bodywork®).

Tunnet tulokset nopeasti.

Tunnet muutokset kehossasi välittömästi jo ensimmäisen MELT -harjoitustuokion jälkeen. Jatkamalla säännöllistä harjoittelua muutoksista tulee pitkäkestoisia. Suosituksena on kolme 10 minuutin harjoitustuokiota viikossa.

MELT METHOD SUOMESSA

Kouluttautuneita MELT-ohjaajia on jo noin tuhat yli kahdessakymmenessä eri maassa – myös Suomessa!

Tiina Arrankoski, LitM, Spiral Stabilization / Spiraalistabilaatio -metodin kouluttaja on myös MELT -ohjaaja (Level 5).

Tiina järjestää Melt Method -ohjausta, yksityis- ja ryhmätunteja sekä workshop-tapahtumia – myös tilauksesta. Hänen Koulutuskalenterissaan on osa niistä esillä. Häneen voi ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteella tiina.arrankoski@askeleducation.com .

MELT Method tuotteita on saatavilla AskelKauppa nettimyymälästä: www.askelkauppa.fi .